Порното водело до импотентност

154
Порното водело до импотентност

Преди години не е било така

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции. Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда. В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години по-рано, отколкото при предишните поколения. В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести, пише Мария Робъртсън.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали. Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

"Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии.Добави коментар