Почина кучето милионер

116
Почина кучето милионер

На 12 кучешки или 84 човешки години

Наследница на 12 млн. долара е починала през декември, а светът разбра едва сега. Става въпрос за Трабъл - кучето на ексцентричната милионерка Лиона Хелмзли, на което тя остави 12 млн. долара.

Кучето е починало на 12-годишна възраст, което се равнява на около 84 човешки години. Хелмзли безцеремонно оставила двама от внуците си без стотинка, а към Трабил била доста по-щедра. Те заведоха дело, като твърдяха, че баба им не е била психически добре в края на живота си. Съдът им присъди няколко милиона долара и отне 10 милиона от Трабъл, като остави на кучето само 2 млн. долара, припомня profit.bg.

За кучето се грижеше Карл Лекич - генерален мениджър на Helmsley Sandcastle Hotel. От 2005 г. до сега Лекич се е грижил за кучето, като е харчил на година по 8 000 долара за грижи, 1 200 долара за храна и 90 000 долара за 24-часова охрана.

Последната била необходима, тъй като Трабъл е получавала доста заплахи, включително смъртни. Останалите пари ще бъдат преведени на благотворителния фонд на Хелмзли.

Хелмзли е искала Трабъл да бъде погребана до нея във фамилната гробница, но директорите на гробището забраниха това и заявиха, че в гробищния парк се приемат само хора. Затова Трабъл бе кремирана и така приключи съдбата на най-богатото куче на света.Коментари

Коментар: 1

ей на томва с вика кучешки живот


  • 1

Добави коментар