По-малко секс заради кризата

56
По-малко секс заради кризата

Гърците го закъсаха и в леглото

Гърците правят по-малко секс заради икономическата криза и най-вече, след като страната им получи втори спасителен заем. Това показва изследване на социологическата агенция АЛКО.

По-малко секс, драматично намаляване на браковете, но и увеличаване на изневерите са основните изводи от допитването, в което са участвали 600 мъже и жени на възраст 25-64 години, съобщи profit.bg.

Анкетата разкрива сериозни последствия в сексуалния живот на гърците от икономическата криза. За последните три месеца честотата на сексуалните контакти на гърците са намалели процентно до 34 на сто, а икономическата криза е повлияла негативно на 47 на сто от запитаните.

46 на сто от двойките заявяват, че кризата е оказала негативно въздействие върху междуличностния им живот. Смята се, че кризата е повлияла най-много на гласоподавателите на десницата (58 на сто), в сравнение с тези на левицата (33 на сто).

36 на сто от мъжете на възраст 55-64 години и 27 на сто от жените са стигнали до изневери заради възникналите сериозни проблеми в семействата след настъпилия в тях финансов срив. Предполага се, че приятелството е единственото ценно нещо, останало незасегнато от втория заем.Добави коментар