ПМС? Мъжете също страдат

41
ПМС? Мъжете също страдат

Как да се справим с "онова" нейно състояние?

Дискомфорт, болки в гърдите и силна нервност - това са някои симптоми на предменструалния синдром, от който се оплакват все повече българки през последните години.

Някои дами изпадат в депресия или яростни изблици...

...А мъжете са объркани от рязката промяна в настроението на половинката им. Така от предменструалния синдром страдат и двата пола.

„Много се търси каква е причината. Според мен това е предимно стресът. Така нареченият „дистрес синдром”, при който момичетата са изложени непрекъснато на всякакви стряскащи действия и състояния в ежедневието си. Настъпва един хормонален дисбаланс, който поражда предменструалния синдром”, обяснява д-р Виктор Новачков.

Рецептата? Специалистите препоръчват медикаменти, които могат да прогонят завинаги неприятния синдром. Ако сте мъж, не спорете с любимата си за дреболии и я зарадвайте като свършите някое често отлагано домашно задължение. Но ако и това не помогне?

„Единственото нещо е бягството. Идете за риба, на лов, за гъби, но не се въртете около нея”, съветва д-р Новачков по бТВ.

Релакс и процедури за разкрасяване са силни оръжия срещу предменструалния синдром. Отделете време за себе си и не забравяйте, че ПМС е проблем, който не бива да се игнорира, а лекува. Поне докато не се появи отново следващия месец.Добави коментар