Пазаруването удължава...

55
Пазаруването удължава...

...живота на мъжете

Новината, че всекидневното пазаруване удължава живота, едва ли ще се хареса на загрижените за съдържанието на портфейлите си мъже, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от проучване в Тайван.

Данните от 10-годишното изследване, обхванало близо 2000 души, показват, че за онези от тях, които всеки или почти всеки ден са ходили по магазини, рискът от смърт през този период е бил с над 25 процента по-нисък, отколкото за средностатистическия индивид.

Авторите на проучването от тайванския Национален институт за здравни изследвания смятат, че пазаруването влияе благоприятно върху продължителността на живота, защото е удобен, приятен и социален начин човек да поддържа физическата си активност.

За целите на проучването специалистите са анализирали навиците за пазаруване на 1850 души над 65-годишна възраст, участвали в национално здравно изследване. От тях 17 процента са съобщили, че пазаруват всеки ден, 22 процента – между два и четири пъти седмично, 13 процента – веднъж седмично, и 48 процента – още по-рядко.

Изследователите са установили, че за хората, които са пазарували всекидневно, рискът от смърт в периода на проучването е бил с 27 процента по-малък, пише woman.bg.

Едва ли има мъж, който в определен момент от живота си да не е протестирал, "че влаченето по магазини го убива". Настоящото проучване обаче показва, че за представителите на силния пол ползата от дневната доза шопинг терапия е по-голяма, отколкото за жените.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар