Откриха ключа на женския оргазъм

9441
Откриха ключа на женския оргазъм

Множественият оргазъм при жените е напълно реален

Ключът за женския оргазъм е мастурбирането по време на секс, констатираха американски учени, анализирали данни на 1569 мъже и 1478 жени от най-различна възраст.

Всички те отговаряли анонимно на задаваните въпроси. Изследователите открили, че представителките на нежния пол са стигали до оргазъм по-често при клиторно стимулиране, отколкото при вагинален секс. Специалистите са отчели факторите, които са могли да повлияят върху резултатите - възрастта на участниците и обстоятелствата, при които се случвал половият акт.

По принцип американските сексолози смятат, че множественият оргазъм при жените е напълно реален. Те са стигнали до този извод сред друго изследване, при което се е наблягало на позите, увеличаващи вероятността за постигане на множествен оргазъм.

Експертите подчертават, че оргазмът е индивидуален, съобщава БГНЕС. При някои жени той се получава от раз, при други по-бавно, а при трети може да се редуват един след друг. Всеки случай най-оптималната за жената поза е върху мъжа, но с гръб към него.

Добави коментар