От бира се поумнява

48
От бира се поумнява

Вече е научно доказано

Бирата е полезна за мозъка на мъжете и развива творческото мислене на силния пол, съобщи Нова телевизия. Не е чудно, че много мъже започват да философстват, когато изпият повече от една бира. Тестовете показват, че пенливото пиво кара мъжете да търсят творчески решения.

Психолозите от Университета на Илинойс провели експеримент с 40 здрави млади мъже. Те били помолени да разрешат няколко пъзела. Участниците били разделени в две група – едната на "пиячите", а другата на "трезвениците". Мъжете трябвало да разгадаят коя дума се отнася както за "монета", така и за " лъжица" и "благороден".

Любителите на бирата подходили към задачата по-творчески и първи измислили думата "сребро". Тя може да се свърже и с трите думи – сребърна лъжица, сребърна монета, а в същото време среброто е благороден метал. Решението им отнело не повече от 12 секунди, докато трезвите участници в експеримента решили пъзела за 15,5 секунди.

Учените коментират резултати с това, че на пияно състояние хората не се страхуват да кажат това, което първо им е дошло на ум.Добави коментар