Обама: По-трудно е да си баща!

96
Обама: По-трудно е да си баща!

Но пък е много по-приятно

„Да бъда баща понякога е най-трудната ми работа, но пък тя ми носи най-голямо удовлетворение”. Това заяви американският президент Барак Обама в седмичното си обръщение, което беше посветено на Деня на бащата.

Той разказа как е израснал без татко и за ценностите, които се надява да предаде на дъщерите си Малия и Саша. „Моето правителство се опитва да помогне на бащите, които отглеждат децата си през тежки икономически времена и при дълъг престой в чужбина на военна мисия”, увери Обама.

Що се отнася до собствения си баща, президентът на САЩ сподели: "Чувствах неговото отсъствие. И се чудя какъв щеше да е моят живот, ако той имаше по-голямо присъствие. Ето затова аз се опитвам толкова усърдно да бъда добър баща за моите собствени деца."

Обама признава, че невинаги успява да постигне това, най-вече защото често е далеч от дома заради работата си. „Научих, че децата се нуждаят най-много от времето, прекарано с родителите, и от възпитание в самодисциплина и отговорност”, подчертава президентът.Добави коментар