Няколко съвета за повишаване фертилитета на мъжа

155
Няколко съвета за повишаване фертилитета на мъжа

За да е сигурна плодовитостта на мъжа, трябва броят на сперматозоидите при еякулация да е най-малко 40 милиона

Преди да се предприеме прилагането на скъпи неинвазивни и инвазивни лечения с цел да се подобри плодовитостта и репродуктивността на мъжа, може да се пробват някои безболезнени и не дотам неприятни техники.

Специалистите съветват преди да се обмисля каквото и да е лечение за безплодие да се даде време от една година, в която да се опитат други алтернативни техники.

За да е сигурна плодовитостта на мъжа, трябва броят на сперматозоидите при еякулация да е най-малко 40 млн. При 40% от двойките, проблемът с репродуктивността се дължи именно на качествата на спермата, съобщава puls.bg

За да се ограничи намаляването на сперматозоидите е препоръчително да се избягва честото колоездене, носенето на стегнато и впито бельо и екстремното излагане на топлина, като поставянето на лаптопа в скута, например.

Здравословното хранене също може да подобри фертилитета. Приемът на витамини А, Е и С, селен и цинк подобрява не само здравословното състояние, но и повишава плодовитостта, смятат специалисти.

Цинкът, който може да се набави най-добре чрез консумацията на стриди, помага за синтеза на мъжкия полов хормон, тестостерон. Той играе важна роля за количеството на спермата и качеството на сперматозоидите.

След консултация със специалист може да се започне приемът на хранителни добавки, които да доставят нужните витамини и минерали.

Доброто телосложение също е от съществено значение за фертилността на мъжа. Нормалният индекс на телесна маса (ИТМ) за мъжа е между 20-25 kg/m2. ИТМ по-малък от 20 kg/m2 може да доведе до стерилитет, а над 25 kg/m2 може да доведе до намаляване количеството на сперматозоидите с 22%.

Друг важен елемент, който трябва да се сведе до минимум при желанието за създаване на поколение е приемът на медикаменти и ограничаване консумацията на алкохол. Злоупотребата с тях може да въздейства отрицателно на спермата на мъжа.

Желателно е да има интервал най-малко от 4 дни след последното пийване. Ако се случи обаче периодът да е по-кратък, консумацията трябва да е била инцидентна и умерена, една чашка.

В случаите, когато тези малки подобрения в начина на живот при желание за създаване на поколение не дадат желаните резултати, е наложителна консултация със специалисти, тъй като проблемът може да е по-сериозен.Добави коментар