Нов Дисниленд в Шанхай

70
Нов Дисниленд в Шанхай

След повече от десетилетие преговори с китайското правителство

В края на миналата седмица официално бе открит строежът на най-новия Дисниленд. Паркът ще бъде построен в Шанхай и се очаква да отвори врати след 5 години.

"Уолт Дисни Къмпани" разшири империята си, като направи първата копка на най-новия си увеселителен парк във финансовата столица на Китай. "Дисниленд Шанхай" ще се простира върху площ от близо 4 кв. км.
Компанията на Дисни реши да си сътрудничи с холдинга Шанхай Шенди Груп, като те ще притежават по-голямата част от акциите.

Стартът на строителството беше отбелязан със специална церемония, на която, освен традиционна китайска музика и детски хор, участваха и част от
емблематичните герои на Дисни. На събитието присъстваше и директорът на Уолт Дисни Къмпани - Робърт Айгър.

Повече от десетилетие продължиха преговорите с китайското правителство за построяването на Магическото кралство в страната. За щастие на децата, накрая те се увенчаха с успех. Увеселителният парк ще бъде третият в Азия. Проектът е на стойност 3.7 млрд долара. Ще включва два хотела, търговски и ресторантьорски комплекс както и други развлекателни услуги.

Това обаче ще го оскъпи с още 7 милиона долара. Шанхайският Дисниленд ще е петият в света. Останалите са в Калифорния, Париж, Токио и Хонг Конг, припомня БНТ.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
1zqjmm'"(){}:/1zqjmm;9

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1

1zqjmm'"(){}:/1zqjmm;9


  • 1

Добави коментар