Невиждано авиошоу

44
Невиждано авиошоу

В небето край Пловдив

Започва авиационния фестивал "Небе за всички". Най-добрите пилоти в света обещават невиждани досега атракции в небето. Шоуто ще се проведе на летище Крумово, край Пловдив и ще продължи до неделя.

Очаква се над 20 хиляди души с притаен дъх да наблюдават фестивала. Най-добрите световно известни ескадрили ще демонстрират уменията си по висш пилотаж.

Сред тях са групи от Америка, Германия, Русия, Швейцария, Румъния и не на последно място Швеция, която ще пристигне с четири свръхзвукови изтребители Грипен. В единия от тях ще е пилотът Андерс Сегерби, който има над 2500 летателни часа, съобщи Нова телевизия.

Андерс е военен пилот от 20 години. Разказва, че от малък се запалил по високите скорости и благодарение на брат му се насочил към авиацията. Същинската му работа днес е много по-сложна от това да участва в авиационни спектакли.

От 2005 г. той е командир на ескадрила за бързо реагиране на Швеция, включена в бойната група на Европейския съюз и НАТО. Само преди дни е участвал във военна операция в Либия.

Утрешният ден на Андерс ще започне в 7 сутринта. След тричасова подготовка той отново ще полети в небето, за да демонстрира възможностите на изтребителя, а и да накара публиката да го аплодира след това, което ще им покаже. Истинското шоу престои в събота и неделя.Добави коментар