Невероятни факти за McDonald's

72
Невероятни факти за McDonald's

Продават повече от 75 хамбургера всяка секунда

McDonald's има над 32 000 ресторанта в повече от 100 страни по светa. Печалбата на компанията за първото тримесечие на 2011 г. нараства с 10.9%, до 1.21 млрд. долара, или 1.15 долара на акция.

Общите приходи на McDonald's за първите три месеца от годината се повишават с 9%, до 6.1 млрд. долара, като с основен принос за това е дейността на компанията в Европа. Ето и 14 невероятни факта за най-голямата верига за бързо хранене в света, подбрани от profit.bg:

Клиентите на McDonald's' по света възлизат на 62 милиона души дневно, което е повече от населението на Великобритания.

McDonald's продава повече от 75 хамбургера всяка секунда.

С приходите си в размер на 24 млрд. долара, ако беше държава, McDonald's' щеше да е 90-тата най-голяма икономика в света.

Ако бъдат считани и приходите от франчайзинговите заведения, които възлизат на 32 млрд. долара, McDonald's щеше да е 68-ата най-голяма икономика в света, изпреварвайки Еквадор.

McDonald's наема около 1 милион служители в САЩ всяка година. Тази оценка от Fast Food Nation предполага, че компанията има 700 000 служители в САЩ с текучество от 150%. Според изчисления на компанията един на всеки осем американски служители е бил наеман от McDonald's.

Шарън Стоун е работила в McDonald's, преди да стане популярна. Със същото могат да се похвалят и Шаная Туейн, Джей Лено, Рейчъл Макадамс и Пинк.

McDonald's е компанията, пласираща най-много играчки в света. Веригата включва по една в 20% от всички продажби.

Легендарните златни арки на McDonald's са по-разпознаваеми от повече хора по света, отколкото кръста. Според проучване на Sponsorship Research International 88% от хората могат да разпознаят златните арки на McDonald's, а само 54% Християнския кръст, твърдят от Fast Food Nation.

Кралицата на Англия притежава заведение на McDonald's близо до Бъкингамския дворец, което е част от огромния й портфейл от недвижими имоти.

В следващите три години McDonald's ще открива по един ресторант на ден в Китай.

McDonald's предлага 24-часови доставки в 18 държави.

В 48-те американски щата, които се намират в континентална Северна Америка, южно от Канада и сред които е и Окръг Колумбия, единственото място, което се намира на повече от 100 мили от заведение на McDonald's, е пустееща равнина в Южна Дакота.

Само американците консумират 453.5 млн. кг. говеждо месо годишно в McDonald's, или пет и половина милиона глави добитък.Добави коментар