Не парацетамол, а две халби бира

38
Не парацетамол, а две халби бира

Изпиването на две халби бира има по-силен болкоуспокояващ ефект, отколкото вземането на хапче парацетамол

Учени установиха ,че изпиването на две халби бира има по-силен болкоуспокояващ ефект, отколкото вземането на хапче парацетамол, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Изданието цитира проучване на университета в Гринуич. Според тях консумацията на 1 литър пиво снижава степента на усещаната болка с една четвърт.

Специалистите анализирали 18 здравни изследвания. От тях проличало, че болката започва да се снижава при увеличаване на алкохолното съдържание в кръвта с 0,08 процента.

"От нашите проучвания стана видно, че алкохолът в малки дози действа като ефективен аналгетик, като показва клинично релевантни понижавания на интензивността на болката", изтъкнаха учените. Това обяснява и защо хората, страдащи от хронични болки, често злоупотребяват с алкохола.

Действието на спиртните напитки в малки количества наподобява донякъде това на кодеина. Но експертите предупреждават, че алкохолът в никакъв случай не трябва да се употребява като болкоуспокояващо лекарство, защото дългосрочното му въздействие върху организма е пагубно.Добави коментар