Не е за вярване какво най-много харесват жените в мъжкото тяло

469
Не е за вярване какво най-много харесват жените в мъжкото тяло

Наблегнете на плочките на корема, а не на бицепсите

Швейцарски учени установиха какво привлича най-много вниманието на дамите в мъжкото тяло - оказва се, че това е коремната област, пише в. "Дейли мейл". Изследването е проведено от екип на Университетските болници в Женева.

Учените накарали участниците в експериментите да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол и да дадат оценка за сексуална атрактивност на представителите на противоположния пол.

Жените се вглеждали предимно в коремната област на мачовците, и то повече, отколкото в гръдния им кош и в гениталната област. Участниците в тестовете от мъжки пол се вторачвали в гръдната област на снимките на дамите по бански. И пренебрегвали областта на корема и гениталиите. Учените стигнали до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мачовците не трябва да тренират толкова бицепсите и гръдните си мускули, а да наблягат на плочките на корема.

По време на експериментите е използвана съвременна технология за проследяване на погледа, за да се установи къде точно и за колко време се фиксира вниманието при разглеждането на снимките, посочва Дарик радио.

Погледите на участниците и от двата пола се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето на показаните фотографии. Мъжете се заглеждали по-често в гениталната област на снимките в сравнение с дамите. Предишни проучвания установиха, че коремната област на мъжа е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида. Големите количества коремни тлъстини говорят за ниски концентрации на този хормон, което подсказва и за намалено сексуално желание.

Добави коментар