Най-странните състезания в света

148
Най-странните състезания в света

Малко забавления в отпускарския сезон

Гонене на пита кашкавалЕжегодното състезание по гонене на пита кашкавал по склон с наклон 45 градуса се провежда във Великобритания. Мястото на събитието е графство Глостършир, а участници има от целия свят. Състезанието се провежда повече от 200 години, а питата, която участниците гонят, тежи около 3.5 кг.

Любопитно е да отбележим, че на финалната права участниците ги очакват отбор ръгбисти, които да поемат набралите скорост, а също и няколко медицински екипа. Победител в последните години неизменно е местният любимец Крис Андерсън.

Плюене на черешови костилкиТрадиционният турнир се провежда в Мичиган вече четвърто десетилетие. През последните 20 г. състезанието се печели неизменно от семействата Краузе и Лесард, но хегемонията им бе нарушена от Рон Мат. Миналата седмица той прати костилката на 21.45 м, докато Рик и брат му Мат Краузе на около 18 м, пише profit.bg.

Надяждане с хотдогВсяка година на Деня на независимостта в заведението Nathan’s Famous в Кони Айлънд, Ню Йорк, се провежда традиционното състезание по надяждане с ходтог. Най-добрите в тази дисциплина се състезават в това кой ще изяде най-много сандвичи с кренвирш за десет минути.

Състезанието събира десетки хиляди почитатели и се предава на живо по спортния канал ESPN. Тази година миналогодишният шампион Джоуи Честнът спечели шестата си титла, изяждайки 68 хотдога. Честнът е печелил всяко състезание от 2007 г. насам, а през 2009 г. постави световен рекорд с 68 изядени хотдога.

Замеряне с палачинкиПрез далечната 1967 г. в британското графство Кент се провежда първото състезание по надхвърляне с тестени изделия. Противникът може да се цели само с лявата ръка, а основната цел е лицето – то носи най-много точки. Рецептата, по която се правят палачинките, се пази в строга тайна.

Хвърляне на мобилни телефониДа, правилно сте прочели. Къде се провежда ли? Във Финландия, естествено. Най-важното за участниците, всъщност, е, че те получават възможност да демонстрират недоволството от старите си апарати. Световният рекорд е почти невероятен - 95.83 м и е постигнат през 2007 г.Добави коментар