Най-страховитите дестинации

276
Най-страховитите дестинации

Внимавайте да не се изгубите

Някои места привличат туристите с лукс, други залагат на по-нестандартни неща. Вижте кои дестинации залагат на страха, представени от profit.bg.

Параклис на костите, Еврора, ПортугалияСтените и колоните в този параклис са покрити с над 5 000 артистично подредени човешки кости, включително черепи. Всяка кост е поставена от монах и носи послание, като „Животът е временен". Входът е 3 долара.

Mütter Museum, Филаделфия, ПенсилванияТук са изложени анатомични части и други медицински странности. Срещу вход от 14 долара можете да видите необичайно голямо дебело черво на мъж, тялото на жена, починала през 1830 година и др. Има общо 20 000 експоната.

Остров Галвстън, Галвстън, Тексас

През 1900 г. ураган унищожава най-големия (по онова време) град в Тексас и убива 8 000 души. Невъзможно било да погребат всички. Изхвърляли някои в морето, но телата доплували обратно. Говори се, че духовете им още обикалят острова. Можете да отседнете в Аштън Вила, която оцелява, или в най-стария хотел - Галвез (от 189 долара на вечер).

Чернобил, Припят, УкрайнаТук има увеселителен парк за семействата на служителите, който е трябвало да отвори на 1 май 1986 година. Пет дни по-рано обаче се случва аварията в атомната електроцентрала и 49 000 души са евакуирани за 4 часа. Никой не се е завръщал.

Вместо смях на деца, паркът пустее вече 25 години. Радиационните нива варират, така че вашият екскурзовод ще носи гайгеров брояч. Позволява се посещението само на организирани групи. Цените са между 160 - 190 долара.

Manchac Swamp, близо до Ню ОрлиънсПрез 1915 г., по време на погребение на местна ясновидка, градът е ударен от ураган. Стотици души били пометени от вълните и се удавили. Те са погребани в масов гроб, а от тогава насам се говори, че градът е обитаван от духове. Туристически агенции нарочно предлагат обиколки посред нощ.

Замъкът, който вдъхновил Брам Стоукър да напише „Дракула"Намира се на хълм в Уитби, Англия. Почти винаги е забулен в мъгла. Тук Брам Стоукър е отседнал за известно време и е описал замъка на Дракула в романа си по модел на този.

Пазар Акодесева Фетиш, Ломе, ТогоТук вуду магьосниците могат да си набавят всичко необходимо - черепи на маймуни, крака на слон и всякакви други части, а миризмата е непоносима. Организират се вуду демонстрации, където магьосници танцуват, докато не изпаднат в транс.

Гората на Самоубийците, близо до Връх Фуджи, ЯпонияОт 1950 година до сега тук са се самоубили над 500 души. Всяка година тук намират по някое тяло, а гледките на цветя и опечалени роднини, дошли да отбележат годишнина, също са често явление.

Внимавайте - дори с GPS и компас е лесно да се загубите.Добави коментар