Най-скъпите мъжки костюми

554
Най-скъпите мъжки костюми

Защо един костюм ще струва 943 хиляди долара?

Деловият костюм, традиционно облекло за бизнесмените в западния свят, се носи обикновено с риза и вратовръзка. Такъв, какъвто го познаваме, мъжкият костюм се появява в края на 19 в.

И макар оттогава модата и стилът многократно да са се променяли, и до днес той остава знак за обществено положение и принадлежност към социална група. Поради това нека се запитаме до каква цена може да излети облеклото на един уважаващ себе си мъж:

Brioni Vanquish IIЦена: 43 000 долара


През 2009 г. италианската марка Brioni, смятана за най-реномирания производител на мъжки костюми, представя Brioni Vanquish II. Цената се оправда с това, че костюмите са направени от най-фина материя и че вероятността да се засечете с някой, който носи абсолютно същия костюм, е минимална. Произведени са едва около 100 броя в 14 цвята, пише profit.bg.

Alexander AmosuЦена: 110 000 долара

Луксозният екстравагантен костюм на Alexander Amosu е произведен от плат от същата фабрика Vanquish II, както и предшественикът му. Цената обаче се оправдава от 9-те диамантени копчета в 18-каратов златен обков. Направата на костюма отнема 80 часа ръчен труд, като по него има 5 000 шева от злато и платина.

R.Jewels Diamond EditionЦена: 943 000 USD


Стюарт Хюз и Ричард Джелълс изработват най-скъпия костюм в света, който е „смес“ от дреха и бижу. Материята е кашмирена вълна и коприна, а по ревера и яката, както и отстрани, костюмът е обтъкан с 480 диаманта с общо тегло 240 карата.Добави коментар