Най-скъпата кола

91
Най-скъпата кола

В света

Три години след като представи модела Nano като "най-евтината кола в света", Ратан Тата, председател на втората най-голяма промишлена група в Индия, Tata Motors, представи автомобил, който може да се окаже най-скъпият в света, информира FT.

Това е позлатената и инкрустирана със скъпоценни камъни GoldPlus Nano. Колата е покрита с 80 кг 22-каратово злато, 15 кг сребро и инкрустирана с 10 000 полускъпоценни камъни. Тази версия на Nano е единична бройка и ще бъде показвана в притежаваните от Tata бижутерски магазини в страната, съобщи profit.bg.

Nano, която първоначално беше рекламирана като народна кола и се продава за около 2 500 долара, е трансформирана в златна каляска с цена от около 4.68 млн. долара или повече, въз основа на цената на златото в момента.

Оригиналният модел Nano, който беше пуснат през 2008 г. със списък от 100 000 чакащи клиенти и беше предназначен за средната класа в Индия, отчита спад в продажбите. През август Tata e продала само 1 202 броя, или с 88% по-малко, в сравнение с продадените 10 012 броя през април.

Анализаторите смятат, че спадът в продажбите се дължи на проблеми със безопасността на автомобила, слабия маркетинг и неразбирането на индийския потребител.Добави коментар