Над 15 хиляди туристи в Банско

80
Над 15 хиляди туристи в Банско

Световната купа по ски за първи път се провежда у нас

Повече от 15 000 туристи от целия свят, препълнени хотели и заведения, които не могат да поберат клиентите - така изглежда зимният курорт Банско в последните няколко дни, предаде bTV. Еуфорията е добре дошла за търговците и потвърждава златното правило, че ден година храни.

И ако за българите цените изглеждат надути, то чужденците могат да изкарат няколко дни, без да се охарчват много-много. Търговският нюх е много по-изострен по време на Световната купа. Собствениците на механи и кръчми измислят оригинални стратегии, за да привличат клиенти.

Световната купа по ски се провежда за първи път у нас. Световният шампион в супер-Г от завършилия преди седмица шампионат на планетата в Гармиш-Партенкирхен Кристоф Инерхофер (Италия) спечели суперкомбинацията днес, съобщи Sportal.bg.

Георги Георгиев завърши на 21-во място, след като записа време от 1:25.05 мин в супер-Г и с общо изоставане от 2.90 сек от Ин ерхофер не успя да влезе в топ 20. Другият български представител Никола Чонгаров зае 33-ото място, след като остана на 7.65 сек зад победителя Инерхофер.Добави коментар