На море заминават само таткото и детето?

141
На море заминават само таткото и детето?

И така, готов ли е таткото да се откаже от собствената си почивка, за да се занимава постоянно с детето?

Почивка с цялото семейство – идеално! Но какво правим в случаи, когато майката не може да дойде поради основателна причина като, например напреднала бременност, спешна задача в службата и т.н. На какво да обърнем внимание, преди таткото да поеме към плажа с детето?

И така, готов ли е таткото да се откаже от собствената си почивка, за да се занимава постоянно с детето? Ако детето е по-голямо на възраст, за да се измива само, да се реши и да се къпе, това е добре дошло! Но ако имате дъщеря с дълги коси, които трябва да бъдат ресани и прибирани деликатно заради пясъка и водата, ще успее ли таткото да се справи?

Майката и таткото е препоръчително да седнат и да обсъдят подробно какво ще представлява почивката с детето –
а тя не включва висене по малките часове в билярд клуба или в местния бар. Основната задача на таткото – да осигури на детето си интересна, активна, весела и здравословна почивка!

Следват: Подробни инструкции.

Накъде без инструктаж в наши дни! Преди да тръгнат на море не просто обсъдете всички важни въпроси, но ги напишете на лист хартия.

Включително добавете информация като кога детето заспива, кога яде, какво яде и дали страда от някаква алергия.

Като отделна точка в инструктажа, напишете колко време може детето да прекарва на плажа – например, до 11:00 часа и след 16:00 часа.

Добре е отсега да се опитате да избегнете изгаряния по кожата на детето, нали!

Напомнете на таткото да слага слънцезащитен крем на всеки два часа и винаги след влизане във водата.

Важно – да слага крем и на детето, и на себе си.

Не шофирай с джапанки


Следващата точка в плана – аптечката. В нея задължително трябва да има слънцезащитен крем с висок фактор, термометър, средства за понижаване на температура и антихистаминни средства, капки за очи, спрей за гърло и други препарати, които детето обичайно приема (за да са под ръка в случай на нужда).

Един плажен ден на българско семейство


И в заключение ви препоръчваме да не преживявате въобще съмнения от рода на таткото няма да се справи. Много деца твърдят, че почивката с таткото е най-доброто време в живота. И как няма – мъжете лесно се поддават на детското влияние. Приятна почивка!
 Добави коментар