Мракът и масажите

50
Мракът и масажите

Нов спа център със слепи масажисти отвори врати в Париж

Нов спа център, в който слепи масажисти работят в пълен мрак, отвори врати в Париж. Той е първият по рода си в света и според клиентите масажите в тъмното засилват насладата, пише БГНЕС.

"Аз съм доста срамежлива, но в пълна тъмнина никой не ме преценява, така че мога да се отпусна и да се оставя свободно да ме масажират. Мога да се насладя на масажа, тъй като мога да се съсредоточа върху емоцията и наистина да се отдам на чувствата, именно в това е разликата", споделя клиентка на необичайния спа център.

"Забравяте за всичко. Когато легнете и най-малкото нещо може да ви разсее. Но в тъмнината, дори очите ви да са широко отворени, усещате само допир", разказва друг клиент.

Непосветените сигурно смятат, че за слепите масажисти е без значение дали има светлина или не, но това не е така. "Ние сме в тъмното. Напълно еднакви сме. Това ме кара да се чувствам напълно спокойна. Никой не ме наблюдава, никой не ме преценява, така че мога да работя много по-естествено", споделя една от незрящите масажистки.

Мениджърът на спа центъра, който също е незрящ, и приятелката му, са инвестирали 400 000 евро в бизнеса. Един час масаж струва 90 евро, поради което не може да се предвиди дали ще има наплив на клиенти. За създателите на спа центъра това е скок в тъмното, но са убедени, че той си заслужава.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар