Митове за афродизиаците

107
Митове за афродизиаците

Кои храни наистина действат възбуждащо?

Определени продукти може да ни изглеждат изключително секси. Винаги на ум ни идват ягодите, стридите, шоколадът, когато трябва да подготвим възбуждащо ястие. Друг е въпросът обаче до колко те могат да събудят у нас сексуалното желание.

"Още преди стотици години афродизиаците са използвани широко по света, но учените никога не са успели да обяснят или да дадат конкретен отговор на това дали те наистина влияят така, както техните консуматори биха искали", казва Масимо Марконе от катедрата по научно хранене към канадския университет Гелф.

Проблемите с еректилната дисфункция се решават с помощта на синтетична дрога, включително sildenafil (виагра) и tadalafil (cialis). Тези лекарства обаче може да предизвикат и странични действия, като например главоболие, болки в мускулите, замъглен поглед, а при това не влияят на либидото ни.

Марконе е изследвал стотина случаи, привърженици на известни афродизиаци. Целта на това изследване е била да се утвърди дали наистина те влияят на потентността и сексуалното желание, независимо от това дали те са от психологическо или физиологическо естество, пише БГНЕС.

Женшенът и шафранът са естествен продукт и значително подобряват сексуалната функция на тези, които са ги взимали. Виното и шоколадът също така са влияели, но най-вече благодарение на психологичния ефект.Въпреки че много са смятали испанската муха и Буфо жабата за афродизиаци, тяхното действие е било изцяло обратно на желаното. Алкохолът повдигал сексуалното желание, но пък от друга страна силно влияел на сексуалното изпълнение.

Засилена сексуална възбуда е забелязана и при животни, които са консумирали кромид - лук, джинджифил и индийско орехче.Добави коментар