Мъжете с плътни и ниски гласове - с по-добър имунитет

30
Мъжете с плътни и ниски гласове - с по-добър имунитет

Плътният нисък мъжки глас е отчетлив сигнал за добри имунни качества на конкретния индивид

Канадски учени установиха, че мъжете с ниски и плътни гласове притежават повече имунни антитела в гърлото и съответно са с по-добър здравен статус от останалите, съобщи в. "Дейли мейл".

Екипът по уши, нос, гърло (УНГ), воден от Стивън Арноки от университета Ниписинг, взел натривки от гърлата на 100 доброволци в търсене на следи от имуноглобин А. Той представлява клас антитела, които играят важна роля в имунната защита.

Участниците в тестовете попълнили въпросници за прекарани болести. Изследователите взели предвид и вокалния им тракт. От получените натривки станало видно, че доброволците с дебели гласове са с по-добра имунна защита в областта на гърлото и по-рядко страдали от УНГ заболявания, според БТА.

Канадското изследване поставя под нова светлина факта, че дамите намират мъжете с басови гласове за по-привлекателни в сексуално отношение. Досега учените считаха, че подобно привличане се дължи на индикации за по-високи нива на тестостерон при хора с нисък тембър и за по-здрава телесна конструкция.

Сега се оказва, че ъ. Те по-рядко боледуват, което също им е дало предимство в процеса на еволюцията. Според Стивън Арноки плътният нисък мъжки глас е отчетлив сигнал за добри имунни качества на конкретния индивид.

Добави коментар