Мъжете - луди по шопинга

103
Мъжете - луди по шопинга

Наскоро разбрахме, че са слабият пол

Отдавна знаем, че мъжете са по-големи клюкари от жените и са по-суетни от нежните си половинки. А съвсем наскоро стана ясно, че са и по-слабият пол. Последните изследвания сочат, че те са и по-големи глезльовци от дамите. Силната половина от човечеството по-често пазарува подаръци за себе си, отколкото жените, сочат изследвания на учени, цитирани от "Дейли мейл".

Проучванията са направени върху мъжете във Великобритания, но едва ли те се различават особено от нагласите на българските господа. А ето какво сочат данните от изследванията на британските учени:

Мъжете се глезят с повече подаръци за себе си, отколкото жените. Всеки месец поданиците на Нейно величество харчат за лични прищевки с 18 британски лири повече от дамите. Средностатистически жителите на Острова отделят на всяка заплата за лични нужди около 63 британски лири.

Но при мъжете тази цифра е 72 лири, докато при нежния пол тя е само 54 лири, установи изследване, поръчано от британската кредитната компания Capital one. В страната годишно се харчат над 19 милиарда британски лири за лични цели, които са извън семейния бюджет, покриващ основните нужди на домакинствата.

Проучването установи, че една пета от анкетираните сами купуват подаръците си за празници и рождени дни. Най-предпочитаните покупки, които си правят британците от мъжки пол, са за нови технологични джаджи. За тях признали около една трета от анкетираните. Другата една трета - тоест около 8,1 милиона, се глезят, като се издокарат в нови дрехи. При дамите около 60 на сто предпочитат облеклото, докато останалите залагат на нови обувки.

35 на сто от анкетираните заявили, че за да си купят подаръци, не им е необходим някакъв специален повод. Около 16 на сто от участниците в проучването признали, че отиват на шопинг за лични цели, за да подобрят настроението си. Само 13 на сто обявили, че се възнаграждават с подаръци след повишение в службата или увеличаване на заплатата.Добави коментар