Мъжете и козметиката

79
Мъжете и козметиката

Грижат се повече за себе си

Поддържаният мъж радва очите и преди всичко, естествено, самия себе си. Усещането, че изглеждате прекрасно повишава настроението и добавя увереност в себе си. А за да се постигне този ефект, дори мъжете се нуждаят от козметика.

Мъжете ходят все по-често на козметични процедури, за да поддържат кожата си. Наблюдението е на председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на козметиците „Здраве и красота” Даниела Спасова.

„Мъжете идват все по-често, за да поддържат кожата си. Това е изключително добра тенденция. Все повече мъже се замислят за това да отстранят космите от тялото си, което говори за добра тенденция в хигиенната култура на българина”, каза тя.

Това са мъже с бизнес, мъже в бизнес среда, които осъзнават, че работата в офиса изисква мъжът да бъде не само с чиста риза и да бъде изгладен, а и да поддържа добра хигиена на тялото.

„Много мъже осъзнават, че съвременната обстановка изисква тялото да бъде с по-малко косми. Говоря за съвсем нормални български мъже. Това много ни пречи в България, наслагването, че мъжествеността е свързана с окосмяването.

Това може да е било твърдение в онези далечни времена, когато мъжете са се доказвали в битка с дивите животни в гората или работейки на полето. Тогава тялото е имало нужда от защита и колкото по-окосмено е то, толкова по-здрав ще бъде този мъж. Сега обаче начинът, по който мъжът печели и закриля семейството си, е в други територии.

Тялото няма нужда от този тип защита, защото то целогодишно е в изкуствена климатизирана среда. Това, което може да направи съвременния мъж по-печеливш, е добрият му външен вид и умението му да показва, че се грижи за себе си, че има култура да поддържа себе си”, посочи още Спасова.Добави коментар