Мъжете да избягват тясното бельо

112
Мъжете да избягват тясното бельо

средната възраст на първото бащинство за мъжете се увеличава с всяка година от 1970 г., като днес е вече 32 г.

Мъжете трябва да избягват да носят тясно бельо и да опитат да станат татковци, преди да са навършили 40 г., твърдят експерти по раждаемостта, цитирани от БГНЕС.

Стегнатите слипове може да доведат до два пъти и половина по-малко плодородни сперматозоиди, което изостря проблема с женското безплодие, причинено от увеличаването на броя на жените, които се опитват да имат първите си бебета в по-късна възраст, предупреди проф. Алан Пейси, цитиран от в. „Телеграф“.

Ученият от Университета в Шефийлд каза, че плодородността на семенната течност при мъжете намалява значително след навършването на 40 г. и изследвания сочат, че деца на бащи над 40 г. често страдат от проблеми като шизофрения, аутизъм и Синдрома на Даун.

Пред научен фестивал в Челтънхям професорът каза, че средната възраст на първото бащинство за мъжете, се увеличава с всяка година от 1970 г., като днес е вече 32 г.„Чудим се докога ще се увеличава тази възраст“, зададе реторичния въпрос проф. Пейси. и допълни, че при проучване във Великобритания, в което са взели участие 2500 мъже, носенето на стегнато бельо е „най-големия риск“ за плодовитост, повече от тютюнопушенето и употребата на алкохол.Добави коментар