Мъжът се влюбва 12 пъти дневно

68
Мъжът се влюбва 12 пъти дневно

Вече не иска домакиня, а бизнес дама

Психолози и сексолози развенчаха два мита само с едно проучване – първо, че мъжете се влюбват много по-често, отколкото се смяташе досега, и второ - в кариеристки, което променя досегашните представи за мечтаната жена домакиня.

В момента жените не искат да се омъжват в ранна възраст, преди да са изградили кариера или да са получили образование. Винаги се е смятало, че силният пол не харесва бизнес дамите, наричайки ги "фалшиви конкуренти".

Мнозина смятаха, че мястото на жената е в кухнята и в леглото. Но според последни данни на социолозите, мъжете намират за най-атрактивни деловите дами и техните стремежи. Те знаят какво искат от живота, смятат анкетирани мъже, цитирани от bTV.

Други интересно изследване на тази тема показва, че се е променил и митът, че се влюбваме истински само четири пъти в живота си. Проучване сочи, че мъжете са в състояние да се влюбват по 12 пъти дневно. Но това е чисто и просто харесване, а не чувство на любов и привързаност, обясняват психолози.

Заключението е, че средностатистическият мъж мечтае за красива жена с амбиции. Тогава мъжът ще има стимул до себе си да постига повече успехи в професионалната сфера. Важно е обаче нежната половинка да не засенчва своя партньор, а да го подкрепя и да му бъде приятел.Добави коментар