Марихуаната влияе върху... оргазмите

393
Марихуаната влияе върху... оргазмите

Хората, употребяващи често марихуана, винаги са твърдели, че леката дрога повишава сексуалната възбуда и дори води до по-мощни оргазми

Хората, употребяващи често марихуана, винаги са твърдели, че леката дрога повишава сексуалната възбуда и дори води до по-мощни оргазми, пише в. „Дейли мейл“. Ново изследване на екип от медицинския университет в Сейнт Луис доказва това твърдение.

Учените са установили, че пушенето на марихуана от жените удвоява шансовете за максимално удовлетворяващ оргазъм. Според данните от изследването дамите, които не използват леката дрога имат малък или почти никакъв шанс да останат сексуално удовлетворени.

За сексуалната възбуда допринасят тетрахидроканабинолът и канабидиолът – вещества извличани от канабисовитерстения. Те са психоактивни съставки, които си взаимодействат с централната нервна система и мозъка и създават усещане за еуфория и възбуда.

Така марихуаната увеличава усещането за докосване, мирис и вкус и помага на жените да изпитат доста по-мощен оргазъм от обикновено, твърдят учените, цитирани от БГНЕС.

Добави коментар