Купуването на кола е най-лошата инвестиция?

81
Купуването на кола е най-лошата инвестиция?

Автомобилът е амортизиращ се актив

Тези, които знаят как да трупат състояние, разбират, че всеки лев, който харчат, трябва да бъде разглеждан като инвестиция, пише Investopedia.com. Дори и да не сте особено добре запознати с фондовия пазар, със сигурност знаете как можете да постигнете успехи на него - купувате акции на една цена и по-късно ги продавате на по-висока цена като заработвате добра печалба, посочват от Profit.bg.

Коя е най-лошата инвестиция?

Да предположим, че разполагате с определена сума пари, които искате да инвестирате. Определен инвестиционен брокер се свързва с вас и ви предлага страхотна нова инвестиционна компания. Започва да ви обяснява, че това е една от най-популярните инвестиции, а след това ви казва, че можете да се чувствате сигурни, защото много хора инвестират в този продукт.

Вие обаче имате същия въпрос, както и повечето хора: "Колко пари мога да изкарам от тази инвестиция?" Когато попитате, ще бъдете изненадани от отговора. Вашият инвестиционен брокер ще ви каже, че вероятността да не изкарате нищо е близо 100%. След това ще ви сподели и шокиращата част: Вероятността да загубите най-малко половината от инвестицията, а може би и доста повече от това, е близо 100%!

Кои би се решил на инвестиция като тази? Отговорът вероятно е - вие! Бихте се решили на това, защото, както повече хора, ако си купувате нова кола, вероятно я вземате на изплащане или сами финансирате покупката. За повечето хора купуването на кола е ужасна инвестиция, но на вас ви трябва, така че какво да се направи?

Какви са фактите около „инвестицията" в кола:

- Автомобилът е амортизиращ се актив. С напредването на възрастта стойността му и намалява бързо и значително. Вероятността автомобил за лична употреба да поскъпне е много малка.

- В добавка към финансовите плащания, тази "инвестиция" трябва да бъде застрахована, поправяне и поддържана.

- Надеждната форма на транспорт е от основно значение за много хора, за да могат да генерират доход.

- Много хора гледат на автомобила като на символ на някакво социално положение, но дали луксът, който идва с един автомобил, си струва инвестицията?

Как да загубите по-малко?

Обективно погледнато мнозина биха казали, че колата им позволява да пътуват до работа, където изкарват своя доход, така че инвестицията не им носи толкова големи загуби. Повечето хора биха признали, че да притежаваш автомобил е необходимост, така че как може да се инвестира в кола без да се губят чак толкова много пари.

Първо, купете си употребяван автомобил. Ако си купите нов автомобил, над 10% от стойността му ще бъдат загуби като амортизация за първата година. Закупуването на кола, която е поне на една година, ще предотврати точно тази загуба.

След това купувайте автомобил, само когато можете да платите в брой за него. Ако закупите кола на четири години, например, можете да спестите значителна сума от първоначално заделените средства за нов автомобил, която да инвестирате във финансови инструменти, които пък могат да ви носят доходност ежегодно.

Извод

Ако погледнете през погледа на инвеститор, закупуването на нов автомобил е ужасна инвестиция, но пък още по-лошо може да е купуването на нова кола с кредит.Коментари

Коментар: 1
It's a joy to find s

It's a joy to find somnoee who can think like that


  • 1

Добави коментар