Какво послание носят цветята?

2387
Какво послание носят цветята?

Да отбележиш 8 март без да подариш цветя на любимата жена е повод за скандал

Мили господа, да отбележиш 8 март без да подариш цветя на любимата жена е повод за скандал. Наскоро ви предупредихме, че с неудачния избор на подарък можете да си навлечете гръм и мълнии, но също така ви обещахме да ви помогнем в избора на цветя.

Разбира се, можете да заложите на масовите и понякога тривиални рози. Или пък да се поинтересувате какво разнообразие от цветя предлага пазарът. Предполагаме, че ви е скучно да четете за цветя, както знаем, мъжете на определена възраст все пак се вдъхновяват да отглеждат цветя у дома, но вие сте много далеч от този миг, нали така?

Предимството да се позачетете по-нататък е, че ще си спестите измислянето на няколкото думички, които да впишете в картичката към букета. Един също така ключов момент за неособено романтичния и трудно разкриващ се емоционално пред жената мъж. Не казваме, че всички сте такива, просто предлагаме помощта си на тези от вас, които са такива.

И така:

Азалия – символизира женствеността, сдържаността и предаността, както и страстта и печала. Азалия се подарява преди нежелана раздяла. Когато мъж подарява това цвете, той признава любимата жена за единствена. В картичката може да напишете: „Ти си единствената”, „Дай ми втори шанс”.

Астра – символ на любовта и изяществото. Според поета Вергилий с астри се посипват олтарите на боговете.

Гербер – тайна, флирт, оптимизъм. Когато подарявате гербери, вие изразявате симпатията си към жената. Това цвете е подходящо не само за любимата, но за приятели и колеги.

Гладиола – който подарява гладиоли, е човек силен, надежден и непризнаващ компромисите. С букет от тези цветя казвате: „Аз съм искрен и от нищо не се боя”.

Кала – изборът на джентълмените. В картичката напишете: „Ти си великолепна”. Цветето носи посланието, че се прекланяте пред любимата.

Вижте още: Да разгневиш любимата на 8 март

Камелия – символизира възхищение, съвършенство и благодарност. Посланието е „Ти си неземно същество”.

Лилия – когато е оранжева, означава „Ти си загадка за мен”, „Свободна ли си?”, а когато е бяла – „Усещането да съм край теб е божествено”.

Маргаритка – цветето на невинността, вярната любов и чистотата. Мъжът, даряващ маргаритки, заслужава взаимност на чувствата, тъй като с тях той казва: „Аз съм щастлив, когато ти си щастлива”.

Нарцис – подарявайки това цвете, няма да я наречете самовлюбена, а й казвате: „Остани прекрасна, каквато си”. Нарцисът символизира силните чувства.

Орхидея – това цвете се подарява само на любими хора. Символизира нежност и интимност.

Роза – червената означава „Обичам те!” и „Трябва да си моя”, бялата – „Ще те спечеля”, жълтата – „Ти си моето слънце”, а кремавата – „Ние сме идеалната двойка”.

Вярвам, че дочитайки нашите предложения, някои от вас са решили да се спрат на обичайните червени рози, други са си избрали вече цвете, а трети са изправени пред сложната и уморителна дилема да изберат.

За последните имаме един последен съвет! Затворете очи и посочете наслуки монитора. Което цвете се е паднало, това е той – вашият избор. Не ни съдете за съвета, ако ви се струва подигравателен. В крайна сметка – животът е кратък, да го живеем весело и с лекота!Добави коментар