Какво ни разсейва зад волана

113
Какво ни разсейва зад волана

Или защо мъжете правят повече катастрофи

Ново проучване на компанията Direct Line може би разкрива защо вероятността мъж шофьор да претърпи катастрофа е по-голяма, отколкото тази за жена, съобщава Иншурънс Дейли.

15% от анкетираните мъже са потвърдили, че намират за трудно да задържат погледа си на пътя, когато шофират в компанията на привлекателна спътничка. Това е над два пъти повече от дела на жените, които признават, че имат такъв проблем - eдва 7%, посочва Profit.bg.

В допълнение на това, 49% от мъжете шофьори са заявили, че биха се включвали и поддържали разговора така, както ако само се возеха, и което е още по-тревожно - 8 на сто признават, че биха фокусирали погледа си в зона извън пътя за продължителен период от време.

Не е изненадващо, че по-младите шофьори са по-податливи на разсейване. 24% от 18-25-годишните намират за трудно съсредоточаването върху пътната обстановка, при наличието на привлекателна пътничка в колата.

Жените, за разлика от тях, е по-вероятно да се разсеят, ако возят майка си, отколкото ако са с приятеля си.

Резултатите намират връзка с февруарско изследване, според което палавото поведение зад волана е сред най-разсейващите фактори.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар