Как да преживеем „нервните колебания” на бременната жена

117
Как да преживеем „нервните колебания” на бременната жена

5 неща, на които да обърнете внимание

Организмът на жената по време на бременността търпи съществени промени на различни нива. А това означава, че може да станете свидетели и потърпевши на резки промени в психическото й състояние.

„Търпение, търпение и още веднъж търпение. Тя може да се превърне в наистина труден човек за разбиране и с когото да разговаряте. Ще има случаи, в които сама ще осъзнава различното си поведение, но ще има и такива, в които – не. Отговорът се крие в търпението и разбирането на новата ситуация”, съветват татковци.

Нека да преминем в действие и да очертаем какво си струва да направи бъдещият татко през 9-те месеца:

1. Чувства.
Основна задача – покажете на любимата си, че е желана, привлекателна и секси. Че тя и детето в момента са най-важни за вас. За бременната жена е важно да е осведомена за чувствата и мислите ви – с думите си ще я успокоите и заредите с положителна енергия. Много важно е да разговаряте, не е задължително винаги да сте най-добрият на света, но в ситуации на разминавания бъдете така търпелив да представите гледната си точка.2. Съучастие.
Както бременната жена в момента се грижи за благополучието и здравето на детето ви, така и бащата на детето трябва да прави постъпки в името на детето. А това се получава чрез обгрижване. Разбира се, не е възможно да удовлетворите всички капризи, но важното е, че искате да участвате и полагате усилия да го постигнете.

3. Отговорност.
Изследвания, редовни прегледи при наблюдаващия лекар, раждане – това са най-общо проблемите и задачите пред двойката, очакваща дете. Споделяйте този етап с любимата си – не само радостта от самото забременяване, но и различните грижи, които са свързани с него. В крайна сметка, плавате в една лодка, дайте на бременната жена да разбере, че може да разчита на вас.4. Раждането.
Ако ви се прииска да присъствате на раждането, направете го. Ако ли, дайте да разберете, че ще сте с нея духом и че сте убедени, че всичко ще мине добре.

Жените на богатите раждат в тези болници


5. Хуморът.

Не забравяйте да се усмихвате и смеете през периода на бременността. Хуморът може да се превърне в отлично спасително средство в трудни ситуации, от които искате да се измъкнете. Животът понякога ни се струва твърде сложен, смехът е този, който разчупва всяка една ситуация и ни кара да видим проблема в друга светлина.Добави коментар