Къде те гледа, ако иска секс?

19635
Къде те гледа, ако иска секс?

Оказва се, че хората обръщат внимание на различни показатели – от фигурата и размера на тялото до руменината по бузите

Учените от САЩ установиха, че когато мъжете мислят за приятелство или секс, те оглеждат гърдите и бедрата на партньорката.

В аналогична ситуация жените фокусират погледа си върху главата. Учените направиха експеримент, при който давали на 150 млади хетеросексуални мъже и жени да гледат снимки на потенциални приятели или на романтични партньори – две купчини от по 10 снимки (купчина за приятелство и за интимност). При това учените следели движението на очите на доброволците, а и задавали въпроси относно възможна дружба или любовна връзка с човека от снимката.

Оказва се, че хората обръщат внимание на различни показатели – от фигурата и размера на тялото до руменината по бузите. Установена бе и закономерност: разсъждавайки за възможни любовни отношения с лицето от фотото, представителите и на двата пола разглеждали горната част на тялото. Ако пък е ставало дума за приятелски отношение, доброволците гледали краката. Все пак мъжете по-често гледали гърдите на жените от снимките. Те се интересували и от бедрата.

При това тези две зони ги интересували независимо от характера на предполагаемите отношения. Жените пък повече гледали главата и гръдния кош. Свободните жени по-дълго гледали снимката на предполагаемия партньор, отколкото жените, които си имали „половинка“.

Жените, които изучавали повече главата, по-често се интересували от чисто приятелски отношения. Тялото на мъжа бе разглеждано, независимо дали става дума за романтични или приятелски отношения. Но най-малко жените се интересували от краката. При това жените изучавали главно лявата половина на лицето и се взират повече в лявото, отколкото в дясното око. Като цяло те оглеждали лицето много по-дълго в сравнение с мъжете.Добави коментар