Истинската цена на колата

72
Истинската цена на колата

Сайт предлага помагало, с което се изчисляват разходите

Всеки, който мисли върху въпроса за закупуването на нов автомобил, трябва да се тревожи за нещо повече от трудния за решаване проблем с цената и да попита колко ще му струва да притежава колата.

Уебсайтът на автомобилна информация Edmunds.com предлага средство за подпомагане на потребителите да разберат с какво се захващат, докато обмислят.

Нарича се "Истинската цена на притежаването" (True Cost to Own®“, TCO®) и представлява механизъм, който изчислява колко би могъл да очаква да плати всеки за 5-годишен период за всякакви скрити понесени разходи, след като подкара новия автомобил.

Като пресмята амортизацията, лихвите върху платените суми, данъците и таксите, застраховката, бензина, поддръжката и ремонта, TCO® определя общите разходи за удоволствието да притежаваш собствен автомобил за 5 години.

Той помага на потребителите да разберат не само дали могат да си позволят да си купят този автомобил, но дали могат да си позволят разходите по поддръжката му за 5 години.

По думите на анализатор на Edmunds.com, "TCO® позволява на потребителите да видят колко е дълбока водата, преди да се гмурнат в най-дълбокото“.Добави коментар