Идеалният мъж според възрастта на жената

705
Идеалният мъж според възрастта на жената

Правим разграничение, защото е важно

Когато жената избира мъжа до себе си, решението й зависи много от нейния характер, темперамент и лично разбиране за „своя идеал“.

В зависимост от възрастта на жената изборът може да бъде донякъде напълно разбран.

Когато сте на 20
Двайсетгодишното момиче не е наивно като ученичка. Тя по всяка вероятност е студентка, вече работи във фирма или пък прави планове да започне. Жизненият й опит с мъжете не е голям и поради това се случват грешки.

На избора й въздействие оказва необичаен фактор – териториалната близост. Колкото по-близо живее младежът, толкова по-чести са личните срещи. Оттук толкова по-голяма е вероятността за развитие в отношенията.Когато сте на 30

Какво влияе на избора на жените на възраст 25-30 години? Отговор дава еволюционната психология. Психолозите са убедени, че еволюцията е наложила на мъжете и на жените свой отпечатък.

Едно изследване сочи, че на тази възраст жените търсят постоянен спътник в живота. Те предпочитат партньори, които са малко по-големи от тях, вече имат успех в живота.

Когато сте на 40
С годините идва разбирането, че идеалният мъж е този, който прилича на своята партньорка почти във всичко. Когато двама души са сходни, по образование, интереси, възгледи за живота, навици, вероятността да възникне разочарование е малка.

На тези години жените обръщат внимание не на уникалността и екстремността, а на първо място на сходството на интересите.

Трябва да знаете още, че жените по принцип обръщат по-голямо внимание, сравнено с мъжете, на качества като интелект, честолюбие, социален статус и жизнен успех.


Добави коментар