И най-милите в света са...

61
И най-милите в света са...

...англоезичните народи

Британците са сред най-милите и готови да услужат на другите хора в света, пише в. The Daily Telegraph, като се позовава на изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие сред нейните страни-членки за това как различните нации се възприемат в съседните им страни.

Като цяло жителите на англоезичните страни (включително САЩ, Австралия) са били признати като най-дружелюбни. Около 57 процента от британците са били любезни с някого или са му свършили услуга.

Най-отзивчивите хора в света са тези от САЩ, сред които 60% биха се притекли на помощ. В топ 5 освен тях ирландците, австралийците и новозеландците, а най-нелюбезни са в Гърция, където едва 13% от хората биха се притекли на помощ на някого, пише profit.bg.

Друг аспект на изследването касаеше това колко време хората прекарват в труд. Оказва се, че най-трудолюбиви са японците, които отделят на работата 6.5 часа на ден. Нации-трудoхолици са още корейците и китайците. Най-малко работят датчаните, германците и австралийците.

Най-много време в грижи за дома прекарват мексиканците. За домашните си задачи те отделят по 4 часа на ден. С по-малко от два часа дневно, последни се наредиха корейците.

Турците отделят 3 часа на ден на готвене и това е нацията на кулинарите. В САЩ за готвене се отделят едва 30 мин. на ден, а още 50 минават в хранене.
Столицата на шопинга е Париж, защото французите прекарват по 32 мин на ден в пазаруване- най-много в света. Най-малко обикалят магазините корейците- те пазаруват средно по 13 минути.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар