И младите татковци с депресия

128
И младите татковци с депресия

68% от мъжете на 25-годишна възраст са застрашени от депресия, след като станат бащи

Не само дамите, които стават майки за пръв път, но и младите татковци са застрашени от следродилна депресия, сочат резултатите от ново проучване.

Най-голям риск от състояние на депресия грози мъжете, които стават бащи в ранните си 20 г. и трудно приемат началото на новия етап в живота си. Поради това лекарите съветват младите родители добре да проучат рисковете при ранно родителство.

Според резултатите от изследването, 68% от мъжете на 25-годишна възраст са застрашени от депресия, след като станат бащи. Резултатите, публикувани в американското списание "Педиатрия", показват, че младите бащи най-често изпадат в различни състояния и настроения.

Според американски учени, резултатите са достатъчно красноречиви и могат да доведат до взимането на съответни мерки за преодоляване на психическите разстройства, съобщава БГНЕС.

"Родителската депресия има пагубен ефект върху децата, особено по време на първите 5 и най-основни години от живота на всяко дете. Ние трябва да помогнем на младите бащи възможно най-бързо да преминат през периода на адаптация и пълноценно да изпълняват ролята си на татковци", коментира професор Крейг Гарфийлд, който провел изследването.Добави коментар