Храни за издръжливост в леглото

162
Храни за издръжливост в леглото

Само за мъже

Дори и младите мъже са наясно, че и при ненакърнено либидо понякога нещата не са така, както биха искали. Стресът и факторът възраст все повече навяват на мисли, че за да се радваме на добри изживявания в леглото, следва и да подкрепим ентусиазма си с някои средства, пише tialoto.bg.

За да осигурим необходимото на организма и бъде той във върхова форма, първо следва да му доставим онези ценни вещества, които подсигуряват либидото от вътре...

Кои са те?

Лимони

Само при мисълта за киселия плод получаваме слюноотделяне. Но лимонът е богат на витамин С, както и всички останали цитруси и пиперът, доматите и горските плодове. Това означава, че тези храни ускоряват кръвопотока.

Доброто кръвообращение и кръвооросяване е съществен фактор за постигане на добра ерекция. Така артериите и кухините в пениса се изпълват по-бързо с кръв – процес, без който не само мъжествеността не може да се изрази, но и да се постигне възбуда при жените.

Витамин С е задължителен за по-възрастните мъже. Втората му съществена полза е, че възпрепятства развитието на инфекции и възпаления. Необходим е и като помощно средство срещу уринарни инфекции за представителите на силния пол.

Колкото и полезен обаче може да бъде, витаминът е и опасен. На ден не бива да се приемат повече от 2 г. Дневната препоръчителна доза във вид на добавка е около 60-90 мг. Дори при заболяване се изписва грамаж от 500 мг на ден и в по-редки случаи – 1 г. Така че не прекалявайте и по-добре го набавяйте чрез сурови продукти – плодове и зеленчуци и техните сокове.

По-високите дози могат да навредят на бъбреците, например.

Банани

Витамин В9 е познат повече като фолиева киселина. Фолиевата киселина се добавя в хранителните продукти – тестените – от десетилетия. Можем да я намерим като съставка в спагетите, зърнени продукти, брашното.

Най-голямата полза от витамина е, че консумацията му съществено ограничава риска от развитие на вродени дефекти при все още неродените деца, като спина бифида. Това обаче не означава, че фолиевата киселина е полезна само за жените и то при плановете им за дете и бременност.

Все повече научни изследвания показват, че фолиевата киселина играе съществена роля за доброто качество на спермата. Комбинацията от витамина и цинк повишават възпроизводителните способности на мъжа, твърдят специалистите. Фолиевата киселина се среща в продукти като грах, аспержи, авокадо, банани, папая, пъпеш, доматен сок, но без водка...

Месо

Всякакъв недостиг на вещества, които са необходими на нервните ни и кръвни клетки, се отразява негативно и на сексуалните ни способности. Ако се чувствате постоянно уморен, нещата в леглото няма как да се получат на шест, дори и при желание.

Дефицитът на витамин В12 е рисков и води до анемия. Симптомите са физическа слабост, вялост...

Ако срещу огледалото ви гледа изтощено бледо лице, помислете как да подобрите приема на витамина с храната през деня. Съдържа се в: черен дроб, агнешко, телешко месо, сардини и миди.

Дефицитът на витамин В12 се отразява и на качеството на спермата – ниско съдържание на живи сперматозоиди и липса на бързи такива. Все още няма потвърждаващи данни, че приемът му подобрява тези показатели. Категорична обаче е спомената обратна зависимост: недостиг – слаба сперма.Добави коментар