Грешките, които правят жените спрямо мъжете

209
Грешките, които правят жените спрямо мъжете

Трябва да бъдат простени

Жените не сме безгрешни. Вярно, понякога обвиняваме мъжа до себе си и за най-малката дреболия, но ако можем да простим на партньора си малките детайли у него, които ни влудяват, защо и той да не ни прости хобито да обвиняваме за щяло и не щяло?

Според педагога и автор на книгата „Какво се случва с любовта” Стела Даскалова, „ако обичаме някого истински, би трябвало да го харесваме и обичаме заедно със всичките му странности, без претенции и условия. Т.е. какъв е отговорът на въпроса ни – да, мъжете трябва да прощават на жените си.

В интервю за dete.bg Даскалова отбелязва още две често срещани грешки на жените.

Една от тях е свързана с желанието за деца и понякога натиска, който нежната половина на света може да окаже върху мъжа в тази насока.

„Жените, които притискат мъжете за брак и деца, правят грешка, за която ще плащат дълго време.

Един мъж, който има негативни очаквания за брака и родителството, ще се чувства жертва. Има ли жертва в една връзка, няма хармония”, обяснява филологът.

Третата грешка на жената идва след раждането на детето. Тогава „преместваме изцяло фокуса си върху детето и забравяме за таткото, за себе си, дори за по-големите деца...

Освен това, повлияни от страхове и в желанието да сме перфектни майки, често се изнервяме за дреболии, ставаме изискващи и контролиращи.

Много мъже са споделяли с мен, че след раждането на детето си са се чувствали самотни, дори понякога излишни”, предупреждава Стела Даскалова.

Какво още споделя авторката на „Какво се случва с любовта” можете да прочетете в интервюто.
 Коментари

Коментар: 1
Gee wilesklri, that'

Gee wilesklri, that's such a great post!


  • 1

Добави коментар