Годежен пръстен за мъже

427
Годежен пръстен за мъже

Става все по-модерен

Все повече мъже носят годежни пръстени и това е още един знак, че времената наистина се променят. Годежните пръстени стават все по-популярни при хетеросексуални двойки с модерно виждане за връзката си, като мъжете с удоволствие правят същия публичен ангажимент като жените, слагайки си годежен пръстен.

От онлайн бижутерските магазини до местните бутици търговците в САЩ все по-често предлагат годежни пръстени както за жените, така и за мъжете.

"Годежните пръстени за мъже са нова концепция тук, в САЩ. Както мъжете, така и жените носят годежни пръстени в много страни по света. Но в САЩ никога не е имало подобна традиция. Така че за много хора това е чужда концепция", заяви Аманда Гици от Бижутерския информационен център пред сайта GalTime.com.Практиката както мъжете, така и жените да носят пръстени на дясната си ръка, когато са сгодени, а след това да ги местят на лявата си ръка, когато се оженят, е често срещана в Южна Америка, например. Според Гици в САЩ идеята е насочена най-вече върху новооткритата равнопоставеност между мъжете и жените.

Неотдавна проучване на британски сайт показа, че все повече жени се осмеляват първи да предложат брак - идея, която била немислима преди 30 години.Добави коментар