G точката не съществува

104
G точката не съществува

За голямо съжаление на любителите на секса

Това е въпросът, който тревожеше двойките в продължение на десетилетия. А днес учените твърдят, че в крайна сметка подобно нещо като "G точка" може и да не съществува.

Сексуалният проблем за нервния геналий в женското влагалище, за който се предполага, че гарантира оргазъм при стимулация, възникна за първи път в западната медицина през 50-те години на миналия век.

Древните творби на сексуална тематика, включително свещената "Кама Сутра", също подкрепяха твърденията, че подобна зона съществува. Те описват областта като чувствителна повърхнина във вагината, която индуцира върховно удоволствие.Но за голямо съжаление на сексуалните любители, според проучване, публикувано в "Джърнал ъф секшуъл медисин", ерогенната зона, всъщност, не съществува, съобщи БГНЕС.

Екип от изследователи в Кънектикът, воден от д-р Амикай Килчевски, проучил близо 100 научни труда по темата от последните 60 години. Разглеждайки всички материали, екипът заключил, че няма нито едно доказателство за съществуването на мистичната G точка. Според него, най-солидният аргумент за присъствието на зоната, е меко казано анекдотичен.

"Не успяхме да намерим солидни и последователни доказателства за съществуването на анатомична област, свързана с прочутата G точка. Много вероятно е подобна зона да не съществува. Меко казано, анекдотичните свидетелски показания за откриването на високочувствителната зона изискват по-подробни изследвания, които вероятно няма да доведат до положителни резултати", констатира екипът.Добави коментар