Филм за космоса

304
Филм за космоса

По нашите детски спомени

Играчки, модели на ракети, значки, книги, снимки с Георги Иванов събират авторите на филм за детските спомени от епохата на "всеобщ космически ентусиазъм". Крайният срок е идният вторник, 17 май.

"Имаме нужда от вашата помощ за едно ново късо филмче, което правим за проекта "След полета" на Института за съвременно изкуство в София - изложба, посветена на 50-годишнината от полета на Гагарин в Космоса", казват операторите Борис Мисирков и Георги Богданов в обръщение.

Филмчето се занимава с общите ни детски спомени от онова време на всеобщ космически ентусиазъм, с онова, което е останало от детските мечти за полет извън рамките на земното притегляне, обясняват авторите.

За снимките те молят хората да им услужат с предмети, които в детските години са свързвали с космоса - играчки, модели на ракети, роботи, значки, книги, списания, кубчета, кораба на Дарт Вейдър, снимкa с Георги Иванов и т.н.

"Може да бъде и предмет, който не е пряко свързан със съветската или американската космическа програма, със "Соларис" или с "Междузвездни войни", а просто обект, който вие лично сте свързвали с идеята за космоса и полетите", отбелязват Мисирков и Богданов. Те очакват писма от желаещите да се включат в проекта.

Могат да вземат нещата на място или хората да ги занесат в Института за съвременно изкуство - бул. "Васил Левски" 134 (вход откъм ул. "Екзарх Йосиф").Добави коментар