Facebook спира на 5 ноември

59
Facebook спира на 5 ноември

Дали?

Операция Facebook е планирана за 5 ноември. Хакерската група Anonymous планира на тази дата да унищожи социалната мрежа.

Хакерите предлагат всички техни привърженици по света да се обединят и да изтрият от лицето на земята Facebook в името на личната неприкосновеност. Видеото за плановете е пуснато на три езика: английски, немски и испански.

"Facebook продава информация на правителствата и предоставя лични данни на службите за сигурност, които с помощта на социалната мрежа могат да шпионират хората по целия свят", обясняват членовете на групата, цитирани от novini.bg.

От Anonymous допълват, че социалната мрежа не може да бъде безплатна. Ако собствениците не получават пари от потребителите, означава, че се продават лични данни.

Хакерите твърдят, че Facebook запомня всички промени, въпреки параметрите на достъп до данните, установени от потребителите. При това не е възможно да се унищожи акаунт и личните данни могат да бъдат възстановени във всеки един момент.

"Изборът на личните настройки във Facebook е илюзия. Facebook знае за Вас повече, отколкото Вашето семейство", заявяват от Anonymous.

Хакерите призовават активисти от целия свят да обединят усилия и да се приготвят за деня, който ще влезе в историята - 5 ноември 2011 г. На тази дата във Великобритания се отбелязва нощта на Гай Фокс, който през ХVII в. искал да взриви парламента в Англия.

На терориста е посветен филмът "V като вендета", в който Гай Фокс е изобразен с маска. Тя е станала символ на хакерите от Anonymous.Добави коментар