Двама мъже и половина - машина за пари

94
Двама мъже и половина - машина за пари

Общите приходи на шоуто са 1 милиард долара

За щастие на продуцентите на сериала „Двама мъже и половина" падението на актьора Чарли Шийн се случи през осмия, а не през първия сезон. Анализатори изчисляват, че права за излъчване на сериала ще донесат над 600 милиона долара на Warner Brothers в следващите няколко години.

Досега приходите от повторения се изчисляват на 400 млн. долара, с което общите приходи на шоуто се закръглят на 1 милиард долара. „Това е един от най-популярните сериали в историята на телевизията. Очаквам приходите от излъчвания да бъдат около 250 млн. долара на година в следващите няколко години," казва пред Си Ен Ен анализаторът Дейвид Джойс.

Припомняме, че продуцентите решиха да прекъснат осмия сезон, след като Чарли Шийн първо бе в клиника за лечения на зависимости, а след това имаше проблеми с развода си и с властите. Той ще продължи да получава пари от излъчвания, но сумите ще бъдат далеч от хонорара му сега - 1.2 млн. долара на епизод!

Екипът, който работи по сериала, наброява 250 души. Преждевременният край на сезона ще се отрази зле и на CBS, които похарчиха 160 млн. долара за реклама. Средната цена на 20 секунди реклама е струвала 200 000 долара.

Хората все още гледат „Зайнфелд" и „Приятели", едно такова шоу никога не умира напълно, коментират от Си Ен Ен, цитирани от Profit.bg.Добави коментар