Днешните мъже са скучни

79
Днешните мъже са скучни

Те не са склонни да участват в приключенски дейности

Младите мъже не са така приключенски настроени като бащите си, защото не са в добра физическа форма и им липсва мотивация, установи ново изследване.

Проучване от края на 70-те години показва, че мъжете са с 48% по-склонни от жените да се занимават със спортове, които вдигат адреналина. Днес обаче мъжете са само с 28% по-склонни от жените да участват в приключенски дейности като скачане с парашут, гмуркане или алпинизъм. Според учените това показва намаляващия апетит на мъжете към вдигащи адреналина занимания, отбелязва БГНЕС.

Д-р Кейт Крос, която осъществила изследването в университета Сейнт Андрюс, коментира, че младите мъже са загубили искрата, необходима за впускане във вълнуваща дейност. Загубата на интерес към екстремните дейности може отчасти да се дължи и на намаляването на разликите между двата пола.

"Тази интерпретация се подкрепя от факта, че участието в спортове в колежа става все по-балансирано между половете заради усилията за окуражаване на жените да се включват в спортна дейност", посочват авторите на изследването.Добави коментар