Диетата на Марк Битман – веган до 18 часа

527
Диетата на Марк Битман – веган до 18 часа

Сбъдна се мечтата на американците

Кой е Битман? Журналист, експерт по хранене и автор на няколко кулинарни книги. Освен това той е разработил схема за хранене, известна като Vegan Before 6 (VB6, веган до 18 часа). Съгласно схемата преди 18 часа се яде само веганска храна, а след това започва време, през което може да ядете всичко при едно условие – в умерени количества.

Книгата на американския журналист, посветена на системата за хранене Vegan Before 6, се превърна в бестселър, защото, както сами можете да предположите, американското население изпитва сериозна нужда от здравословен начин на живот.

Много американци мечтаят да ядат всичко, което им се поиска и да не качват килограми. Е, Марк Битман им го предостави на тепсия. Той твърди, че мечтата става реалност при спазване на създадената от него схема.

Съгласно нея, до 18 часа се ядат само зеленчуци, а вечер можете да се зарадвате с каквото пожелаете – пържола, сандвич, шоколадов мус и каквото още роди зажаднялото ви за лакомства въображение.

За тези от вас, които не знаят какъв е начинът на хранене на веганите, обясняваме накратко. Този тип вегетарианци не ядат никакви храни от животински произход.

Основата на менюто им са продукти с високо съдържание на фибри и хранителни вещества – плодове, зеленчуци и зърна.

Сланинки, нямате шанс!

63-годишният Марк Битман твърди, че диетата му е помогнала да свали 15 % от теглото си и го е спасила от една от най-сериозните болести в наши дни – диабета.

Той определя схемата си „Веган до 18 часа” като гъвкава, полувегетарианска и смята, че представлява план-компромис за всеки човек, който иска да бъде здрав, но не може да се откаже от животинската храна, която, уви, се състои от високо количество наситени мазнини.

Битман започва да спазва схемата преди 7 години, тъй като именно тогава лекарите са установили, че е в преддиабетно състояние. Поради високото ниво на холестерола и захарта в кръвта, те му препоръчали да ограничи максимално нездравословната храна и да започне редовен прием на лекарства.

Тогава журналистът намерил компромисно решение в схемата „Веган до 18 часа”. Следвайки съвсем лесния за изпълнение начин на хранене, още през първия месец Марк Битман свалил 6 кг, а след това още 11 кг за следващите няколко месеца.

Сезонът, през който се отслабва най-лесно

В заключение журналистът и писател подчертава няколко неща – „Веган до 18” не е диета с определен срок, тя е за цял живот. Тя представлява гъвката система, подходяща за хора като него, които не могат да се откажат завинаги от любимите си храни.Добави коментар