Денят на един татко

143
Денят на един татко

Някои страни в Европа отбелязват Деня на бащата

Католическият свят днес отбелязва Деня на Свети Йосиф, а в Белгия, Испания, Италия и Португалия празнуват Деня на бащата. И понеже празникът на татковците в различните страни е на различни дати, а пък в България изобщо не го отбелязваме, избрахме днес да ви представим денят на един татко. Вижте как минава той за колегата ни Теодор Минчев.

Майките са герои и това е безспорно. Върху тях пада основната тежест по отглеждането на нашите малки съкровища, за което ние сме им безкрайно благодарни. Всъщност ние бащите сме облагодетелствани в много насоки, но в никакъв случай не може да се каже, че и на нас ни е лесно.

Бащата мисли как да осигурява прехраната. Ходенето на работа не е тежката част. Дори определено може да се каже, че тя е „времето за почивка и социални контакти“, които най-често липсват на майките.

Това, което тежи обаче, е фактът, че нямаш достатъчно време за прекарване със своето малко съкровище и като че ли леко завиждаме на майките. Ето как протича един ден на работен татко.

04:30-05:00 – Ако детето се е нахранило и заспало към девет, девет и половина вечерта, това е времето, когато то започва да се върти и леко да промрънква.

Ясно е, че е гладно и ти без да искаш, се заслушваш, за да разбереш кога е моментът, в който то ще започне да се изнервя. Майката се събужда, за да го кърми.

Разбира се, ти, като помощен персонал, носиш вода, завиваш я и правиш другите необходими действия, докато се храни. Може и да се наложи да се смени памперс, където отново си ключова фигура. Следващите тридесет минути минават в лека дрямка. При късмет детето хапва 10-15 минути и заспива.

06:00-06:30 – Не си успял да заспиш, а трябва да се приготвяш за работа. Дремеш до момента, в който решаваш, че е по-разумно да отидеш на работа по-рано, за да изпуснеш сутрешните задръствания.

08:00-10:30 – Времето, през което вършиш повечето от работата си, докато чакаш принцесите ти да се събудят и ако не ти се обадят те, да им звъннеш. Осведомяваш се за всичко - колко време и добре ли са спали, хапнали ли са и какво са правили. Обикновено чуваш детето отстрани и ти казват, че се усмихва и играе. Това те кара да се ядосваш, че ходиш на работа и пропускаш сладки мигове на щастие.

10:30-12:00 – Продължаваш да отхвърляш основна част от работата в изчакване на обедната си почивка.

12:00-13:00 – Обедната ти почивка минава на телефона с това да се информираш какво ново се случва или какво пропускаш.

13:00-16:00 – Приключваш останалите си работни задължения, като те крепи мисълта, че се прибираш вкъщи.

16:00-17:30 – Върнал си се в къщи с надеждата да си играеш с малката принцеса. Обикновено обаче - от игри, закачки, разходка и гимнастика, тя се е уморила, нахранила и току що е заспала. Следващия обикновено час, час и половина гледаш да пазиш тишина, в очакване да се събуди, за да си поиграете.

17:30-18:30 – Това е най-хубавата част от деня, която чакам цял ден. Детето се е събудило и се радва да ме види, усмихва се, играем си, говорим си. Носим се и на ръце, защото иска внимание.

18:30-19:00 – След най-хубавото следва обикновено известно мрънкане, вече започва да огладнява, но не я храним, защото трябва да я къпем, а това не става при пълен корем.

19:00-19:30 – Къпане. Тук съм ключова фигура. Всичко трябва да е подготвено, стаите затоплени, водата направена с идеална температура. Следва къпане, подаване, оправяне на дрехи, мазане с кремчета.

19:30-20:00 – Докато принцесата ми се храни, разчиствам пораженията от къпането, изчиствам най-обстойно, приготвям и пускам пералнята, след това 10 минути отдих.

20:00-21:30 – Нахранила се е и тати я носи да се оригне и да я приспи. Това всяка вечер отнема различно време, както и не става най-често от първия път. В крайна сметка, до около 21:30 след два или три опита детето заспива. Малко време да се видим с майка й, докато заспи дълбоко. В 22:00 обикновено лягаме и ние и заспиваме почти веднага.

И така до следващия работен ден...Коментари

Коментар: 5
Коментар: 4
1zqjkb'"(){}:/1zqjkb;9

Коментар: 3

1zqjkb'"(){}:/1zqjkb;9

Коментар: 2
Коментар: 1
също татко

брав на татковците, че оцеляват в такова напрегнато ежедневие


  • 1

Добави коментар