Ден на бащата в НВИМ

98
Ден на бащата в НВИМ

Много забавления за бащи и деца днес във Военно-историческия музей

Националният военноисторически музей организира днес забавления за бащи и деца и за нещата, които ги вълнуват, под наслов „Ден на бащата в НВИМ”. Празникът се организира за първи път в България и е посветен на силната връзка между таткото и детето. Той ще се проведе от 10.00 до 18.00 часа.

Музейните експозиции и активностите, подготвени за празника, са безплатни и са насочени към силната половинка в семейството. Само на този ден в музея може да бъдат видени съвременните технически средства, с които разполага Българската армия, и да се усети атмосферата в музейните експонати – изтребителя-прихващач МиГ-21бис, високоманеврения щурмови вертолет МИ-24 и самоходната минохвъргачка „Тунджа“.

В света на играчките децата ще конструират модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка. Забавлявайки се, те ще се запознаят със сериозни научни закони и достижения.Ще могат да посетят макет на Lego град с управляеми автомобили и влакове и ще видят как изглеждат „истинските“ Lego роботи. Ценителите на уникалните технологични играчки ще се докоснат до радио-управляеми модели и до превозни средства с лят алуминиев корпус.

Любителите на екстремни спортове ще изкачат петметрова стена за катерене и ще изпробват мерника си в мултимедийното Airsoft стрелбище. Във външната експозиция на музея бащите ще могат да седнат зад волана на ретро автомобили, на трактор последно поколение с GPS навигация и на атрактивни съвременни коли и камиони.

Най-малките ще имат възможност да направят импровизиран test-drive с количките Kettcar. За посетителите са организирани конкурси и състезания, а за най-добрите ще има и награди.Добави коментар