Да повишим либидото

149
Да повишим либидото

Липсата на либидо е често срещан проблем

Около 50% от жените по време на полов акт не могат да достигнат до оргазъм, което е знак, че голям брой от нежната половина от човечеството изпитва неудовлетворение от сексуалния си живот.

Липсата на либидо е често срещан проблем, а според статистиката, 30% от жените не изпитват сексуално привличане.

Експертите подчертават, че липсата на желание за секс може да се дължи на няколко фактора, които включват влошаване на отношенията с партньора, появата на заболяване или по-ниски нива на хормоните. Това се случва изключително често при жени в менопауза.Според водещия автор на проучването, гинекологът Джон Студ, либидото е един доста сложен въпрос, който засяга мозъка, хормоните и сърцето. Ако еротичните книги или филми по никакъв начин не ви развълнуват, тогава нещо не е наред с либидото, казват експерти.

Въпреки това има специалисти, според които не е необходимо лечение, а тези аргументи са само концепция на фармацевтичните компании за стимулиране на продажбите.

Ново изследване даде алтернатива на таблетките. Според него червената чушка може да подобри либидото и да се справи с проблема, без нуждата от пиенето на хапчета.Добави коментар