Четиригодишен състезател по вдигане на тежести

28
Четиригодишен състезател по вдигане на тежести

Евгений Кузменков от Русия показа уменията си по време на тренировка в местен спортен клуб

4-годишен състезател по вдигане на тежести впечатлява със сила и издръжливост. Евгений Кузменков от Русия показа уменията си по време на тренировка в местен спортен клуб. Малкият здравеняк може да размахва 4-килограмова пудовка цели 117 пъти.

Неговата сестра Яна, която е на 11 години, също се справя впечатляващо с тежестите - може да направи без усилия 550 повторения на упражнението. Момичето обясни, че по-малкото й братче е запалено по спорта заради нейните изяви. "Участвахме в едно състезание. Той също се опита да вдигне тежестите и му хареса. След това започна да го прави заедно с нас", разказва Яна.

Тя тренира вече две години и често участва в регионални състезания, които печели без особени трудности. Техният баща е служител в Националната гвардия и професионален спортист. Александър Кузменков показал на децата си спорта, без да подозира, че той ще се превърне в семейно хоби.

Треньорът на децата е категоричен, че заниманията в залата не застрашават здравето им, тъй като се подбират подходящи за тяхната възраст тежести, посочва Дарик радио.Добави коментар